Språk Språk
Solnedgang i Finland

Nå åpner påmeldingen for Nordic World Heritage Conference 2024!

(2024-02-15):

Har du noen gang utforsket 'De tusen sjøers land' om høsten? 🍁🍂

»
Folkevalgtopplæringen

Tidenes første nasjonale folkevalgtopplæring i verdensarv

(2023-12-12):

Hva vil det si å forvalte verdensarven i en kommune eller fylke? Etter årets lokalvalgvalg har mange nye kommune- og fylkespolitikere overtatt ansvaret for å forvalte verdensarven i Norge. Det betyr at mange nye – og gjenvalgte - politikere har fått det ærefulle oppdraget med å forvalte verdensarven lokalt og regionalt. 13. november arrangerte Riksantikvaren, i samarbeid med Norges Verdensarv og Miljødirektoratet til den første folkevalgtopplæringen i verdensarv på nasjonalt nivå. Det har lenge vært et mål for Norges Verdensarv å bidra til å realisere en folkevalgtopplæring og vi er svært glade for at dette viktige arbeidet nå er godt i gang!

»
null

Reisebrev fra Island

(2023-12-06):

Fargerike fjell, dype daler og levende lavafelt. Island er malerisk – i all slags vær. Det er også et land i rasende utvikling, som står i spagat mellom ønsket om næringsutvikling og behovet for bærekraftige løsninger. Norges Verdensarv besøkte «Sagalandet» i september da Nordic World Heritage Conference gikk av stabelen i den lille bygda Kirkjubæjarklaustur.

»
Ny utstilling på Vega

Ny, storstilt utstilling om verdensarv i Norge

(2023-11-30):

I vår hadde vi gleden av å være med da den nye utstillingen «Vår verdensarv» på Vega Verdensarvsenter i Nordland åpnet. Utstillingen forteller om de åtte norske verdensarvområdene og en rekke andre steder på jorda som alle står oppført på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Utstillingen har vært et stort arbeid med riksantikvaren i spissen med ansvar for utstillingen, i samarbeid med Miljødirektoratet, organisasjonen Norges Verdensarv og de enkelte norske verdensarvområdene, på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet. 

»
xx

Verdensarvforum 2023

(2023-11-30):

3.-5. mai 2023 gikk Verdensarvforum av stabelen på Bryggen i Bergen. Denne gangen fikk deltakerne oppleve verdensarven på Bryggen i Bergen og tema var «Verdier og verdensarv».  

»
Ny ansatt

Nyheter

Møt vår nye verdensarv-kollega!

(2023-02-06):

I februar starter Martin Trulssønn Johannessen i jobben som prosjektleder for vår nye store satsing «Verdensarvinger». «Verdensarvinger» skal øke barn og unges engasjement for verdensarven og bestå av flere satsinger, blant andre: Utvikling av undervisningsopplegget Verdensarven – godt fortalt om verdensarv i samarbeid med alle de åtte verdensarvområdene, nettportalen Verdensarvportalen og traineeprogrammet Verdensarvtrainees for unge i alderen 19-25 år. Satsingen har fått en generøs støtte fra Sparebanken DNB og programmet er også støttet av Den norske UNESCO-kommisjonen. Vi satte oss ned sammen på Litteraturhuset i Oslo for å bli litt bedre kjent med Martin før han begynner i jobben.

»
Liv Astrid Sverdrup

Pressemelding

Liv Astrid Sverdrup blir ny leder i Norges Verdensarv.

(2020-09-03):

Norges verdensarv har ansatt Liv Astrid Sverdrup som ny daglig leder. Sverdrup kommer fra stillingen som utstillingssjef ved Nobels Fredssenter hvor hun har hatt ansvaret for en rekke norske og internasjonale utstillingsprosjekter om fredsarbeid, menneskerettigheter og miljø.

»

Kontakt

Norges Verdensarv
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Norge

Direktør, Liv Astrid Sverdrup
las@norgesverdensarv.no

+47 47 03 90 51

post@norgesverdensarv.no

Unesco