Møt vår nye kollega

Vi styrker kompetansen på formidling for barn og unge! Bli bedre kjent med vår nye kollega Anette Madsen.

Møt vår nye kollega

Får en viktig rolle i prosjektet Verdensarvinger

Anette skal jobbe som pedagog og formidler i prosjektet Verdensarvinger. Anette vil få en viktig rolle i prosjektet Verdensarvinger når vi denne høsten for fullt starter arbeidet med å utvikle nasjonale undervisningsopplegg sammen med de åtte verdensarvstedene. Hun vil etter hvert også vikariere for prosjektleder Martin Trulssønn Johannessen ved årsskiftet. Anette kommer til oss fra Munch hvor hun har vært formidler og har ledet flere prosjekter. Det inkluderer sommerskolen i 2023 og 2024, og hun har også hatt ansvaret for utvikling av tilrettelagte tilbud rettet mot målgrupper med spesielle behov under omvisning. Anette er utdannet dramapedagog og har nærmere ti års erfaring fra Osloskolen som pedagog, og hun har også jobbet ved Nationaltheatret som arrangementsansvarlig. Med Anette styrker vi Norges Verdensarv sin kompetanse på formidling for barn og unge. Vi gleder oss stort til å få henne med på laget! Vi tok en prat med Anette for å bli litt bedre kjent.

Hva gleder du deg mest til i jobben?

Jeg gleder meg mest til å bli kjent med alle de unike verdensarvstedene og menneskene som jobber der. Jeg ser også frem til å bli bedre kjent med organisasjonen og få en dypere forståelse av alt som skjer rundt meg av aktiviteter. Og selvfølgelig gleder jeg meg til å utvikle et undervisningstilbud på nasjonalt nivå.

Hvilke tre ord vil du bruke for å beskrive deg selv?

  1. Nysgjerrig – Jeg er interessert i å lære nye ting og utforske det ukjente.
  2. Sosial – Jeg trives i selskap med andre og liker å bli kjent med nye mennesker.
  3. Leken – Jeg liker å tulle og skape humor i hverdagen.

Du kommer rett fra en stilling som kunstformidler og prosjektleder ved MUNCH. Der har du blant annet jobbet med Sommerskolen og tilrettelegging for ulike grupper i samfunnet. Hvilke erfaringer fra disse prosjektene vil du med deg inn i stillingen hos oss?

Fra mine erfaringer som kunstformidler og prosjektleder ved MUNCH, tar jeg med meg viktigheten av ydmykhet, samarbeid og god kommunikasjon. Det er mange ulike aktører med forskjellige fagbakgrunner, så det er avgjørende å forstå og ha oversikt over dette mangfoldet. For å nå felles mål, må vi jobbe sammen og gjøre hverandre gode. Jeg er også spesielt opptatt av å nå ut til bredere og mer mangfoldige grupper. Målet er å bygge opp forståelsen og verdien av verdensarven, slik at hver enkelt kan relatere til og føle eierskap til disse stedene. I tillegg er det viktig å bygge sterke relasjoner både med målgruppen og med de som jobber tett med dem. På den måten kan man skape tillit og et godt grunnlag for å utvikle meningsfulle prosjekter.

I tillegg har du jobbet nesten ti år i Osloskolen. Hva tar du med deg derfra?

Etter nesten ti år i Osloskolen, tar jeg med meg verdifull erfaring som lærer på ulike trinn. Denne innsikten gir meg en dypere forståelse for hva som kreves når man skal utvikle undervisningsopplegg som skal inn i skolen. Jeg har også erfart at det er stor variasjon i ressurser mellom de ulike skolene, noe som må tas hensyn til. I tillegg har jeg lært at elevene lærer på forskjellige måter, så det er viktig å tilrettelegge undervisningen slik at den treffer et bredt spekter av læringsstiler og behov.

I bunn er du jo utdanna dramapedagog. Hva er det viktigste du lærte på studiet og er teater fortsatt en del av hverdagen din i dag?

Det viktigste jeg lærte på dramapedagogstudiet er betydningen av å ha det gøy og å være aktiv i læringsprosessen, heller enn å bare snakke om det. Min teaterlærer pleide å si: "Opp på gulvet!" for å unngå å havne i "snakke-fella". Jeg prøver derfor å ha en praktisk tilnærming til kunnskap og metoder, slik at læring blir engasjerende og hands-on.

Teater er absolutt fortsatt en del av hverdagen min! Jeg spiller en del improteater, er involvert i ulike filminnspillinger på fritiden, og tar på meg prosjekter innenfor teater når muligheten byr seg.

Har du et favorittskuespill gjennom tidene?

Oi, veldig vanskelig spørsmål! Jeg har flere favoritter, men jeg er spesielt glad i Jane Eyre som ble satt opp på Nationaltheatret. I tillegg har Hold kjeft, det er Ibsen av Liv Gulbrandsen gjort et sterkt inntrykk på meg.

Hva liker du ellers å gjøre i fritiden din?

På fritiden elsker jeg å gå på teater, museum og kino. Jeg driver også med yoga og pilates, men jeg er minst like glad i å ligge på sofaen og spise sjokolade! I tillegg elsker jeg å danse, og så prøver jeg å utfordre meg selv med på å bade året rundt. Tid med venner og familie er også veldig viktig for meg

Hva slags forhold har du til verdensarven i Norge og er det noen av stedene du gleder deg spesielt til å oppleve?

Når det kommer til verdensarven i Norge, har jeg god kjennskap til noen av stedene, mens andre er mindre kjent for meg. Jeg ser viktigheten av å øke bevisstheten rundt verdensarven og hva den kan bidra til i samfunnet. Det er fortsatt noen steder jeg ikke har blitt like godt kjent med ennå, og disse stedene gleder jeg meg veldig til å utforske nærmere. Spesielt ser jeg frem til å få oppleve Urnes stavkirke og Vegaøyan.

Anette er dramapedagog i bunn og bruker også mye av fritiden på teater. Her fra et besøk på Globe Theatre i London.