Verdensarvinger

Vil du være trainee i Norges Verdensarv? Verdensarvinger er traineeprogrammet for deg som vil utforske, forstå og formidle vår felles verdensarv. Traineeprogrammet er nå åpent for søknader!

Verdensarvinger

Et traineeprogram helt utenom det vanlige

I løpet av fire uker om sommeren får unge voksne sjansen til å bo og jobbe på et verdensarvsted. Traineene lever tett på hverandre og utforsker ett av Norges åtte verdensarvområder i fellesskap. Gjennom ekskursjoner, praktisk arbeid og sosiale happenings blir deltakerne godt kjent med verdensarven og hverandre.

Programmet er en unik mulighet for deg som vil få erfaring med å jobbe i team. I løpet av oppholdet skal du sammen med de andre traineene løse "Årets utfordring" – en problemstilling som dere får ved starten av oppholdet, og som dere til slutt skal presentere deres løsning på. Vi sørger for at dere får god veiledning og oppfølging underveis. Vi legger vekt på å sette sammen en gruppe med ulike bakgrunner, erfaringer og egenskaper som kan utfylle hverandre og gjøre hverandre gode.

Traineeprogrammet kan være startskuddet for deg som leter etter det rette studiet eller det kan være et springbrett ut i yrkeslivet. Verdensarvinger er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Programmet er nå åpent for søknader!

I år skal traineeprogrammet gjennomføres på tre verdensarvsteder: Bergkunsten i Alta (4 plasser), Struves meridianbue (4 plasser) og Bryggen i Bergen (6 plasser). Vi anbefaler å søke deg til verdensarvstedet du er mest motivert for å oppleve og jobbe med. Synes du at flere av stedene virker spennende? Du må gjerne sende søknad til alle.

Periode for programmene – klikk på lenken for å gå til søknadsskjema:

Fredag 15. mars avholdt vi digitalt inspirasjonsmøte med fjorårets traineer. Webinaret kan ses i opptak her.

Verdensarvinger gikk for første gang av stabelen i fjor, da i spektakulære omgivelser i Vestnorsk fjordlandskap. I år skal programmet gjennomføres i samarbeid med verdensarvstedene Bergkunsten i Alta, Struves meridianbue og Bryggen i Bergen.

Ofte stilte spørsmål

Ta gjerne kontakt med oss på e-post mtj@norgesverdensarv.no hvis du har andre spørsmål.

– Garantert Norges beste sommerjobb

Max Resar deltok i Norges Verdensarvs traineeprogram i Vestnorsk fjordlandskap i 2023.

– Å være med på traineeprogrammet til Norges Verdensarv er virkelig noe av det kuleste jeg har vært med på! Som trainees kom vi tett på både menneskene og naturen i verdensarvområdet, noe som ga et helt unikt innblikk i hva verdensarv handler om. Vi fikk oppleve å bo i verdensarven, sammen med en gruppe unge med ulike fagbakgrunner, som alle endte med å bli veldig nære. Vi ble virkelig satt i førersetet, og fikk brynet oss på en rekke utfordringer jeg ikke engang visste fantes før jeg dro. Jeg vil oppfordre alle unge som er klare for en utfordring og nysgjerrige på å oppleve mer av Norge til å søke! Det er garantert Norges beste sommerjobb!

Følg traineene på Instagram
Max Resar var med på traineeprogrammet i 2023. Han studerer til daglig master i statsvitenskap i Paris. Nylig besøkte han UNESCOs hovedkvarter i den franske hovedstaden.